Заселення і правове становище молдавського населення Катеринославської та Херсонської губерній у ХVIII – XIX ст. - Шевчук-Бєла, Я.В. (Держава і право, 2011)
Висвітлюється масове
переселення
молдаван
з території
Молдавського
князівства
за Дністер і в південні райони
Росії з кінця ХVII – початку
ХVIII ст., а також
права
і
привілеї, які вони
отримували
від уряду
Російської імперії. Освіщается
массовое
переселение
молдаван
с территории
Молдавского
княжества
за Днестр и в южные
районы
России
с конца
ХVII – начала
ХVIII в., а также
права
и
привилегии,
которые
они получали
от правительства
Российской
империи. The article is devoted to the mass relocation of Moldovans from the territory of the
Moldavian princes set the Dniester and into southern Russia from the end of XVII – the beginning
of the eighteenth century. As well as those rights and privileges that they received from
the Government of the Russian Empire.