Типологія об’єднань громадян: види чи організаційно-правові форми? - Богашева, Н.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено
проблему
визначення
організаційно-правової
форми
об’єднань громадян
як юридичних
осіб. Показано,
що усі об’єднання
громадян
належать
до єдиної
організаційно-правової
форми
– громадського
товариства
(громадського
об’єднання),
що вказує
на непридатність
цивілістичної
концепції
організаційно-правових
форм як
основи
типології
об’єднань громадян. Исследуется
проблема
определения
организационно-правовой
формы
объединений
граждан
как юридических
лиц. Показано,
что все объединения
граждан
приналежат
к
одной
организационно-правовой
форме
– обшественному
товариществу
(общественное
объединению),
что указывает
на неприменимость
цивилистической
концепции
организационно-правовых
форм как основы
типологии
объединений
граждан. The article deals with the problem of determination of the organizational legal form of citizens’ associations as legal persons. It is shown that all citizens’ associations belong to one organizational legal form – the public association (non-governmental organization) which points out a uselessness of the civilistic concept of organizational legal form as a base for typology of citisens’ associations.