"Київська справа": корупція в українській міліції 1920-х років - Міхеєва, О. (Схід, 2011)
Статтю присвячено окремим аспектам історії української міліції в середині 1920-х років на прикладі широко обговорюваної в тогочасній пресі "Київської справи". Останню було відкрито з приводу систематичного хабарництва в правоохоронній системі, яке ми сучасною мовою означили б терміном "корупція". Розгляд матеріалу дозволяє виявити тогочасні умови, причини та механізми корупційних стосунків, що має значення для сучасного вивчення цього феномена. The article deals with the study of specific aspects of daily life of management and ordinary workers of the Ukrainian police at the mid 1920's based on the much-discussed in the press "Kiev case". This case was about systematic bribery in Ukrainian police (in modern language - about corruption). In this way we have detected the conditions, causes and mechanisms of the
corruption that matter for the modern study of this phenomenon.