Інноваційний розвиток підприємств вугільної галузі: проблеми та напрями забезпечення - Залознова, Ю. (Схід, 2011)
У статті визначено потреби активізації інноваційної діяльності вугільної галузі. Обґрунтовано причини, які перешкоджають інноваційному розвитку вугільної промисловості. Наведено міжнародний досвід упровадження інновацій на вугільних підприємствах. Надано пропозиції щодо подолання перешкод інноваційному розвитку на державному, галузевому, виробничому рівнях управління. Requirements for activization of innovative activity in the coal industry are defined. The reasons, which create barriers for innovation development of the coal industry are proved. The international experience of introduction of innovations at the coal enterprises is considered. Offers of overcoming of innovation development obstacles at the state, branch and industrial levels of management are given.