Молодіжний рух Галичини кінця XIX - 30-х років ХХ ст. у сучасних наукових дослідженнях України - Колибаб'юк, О. (Схід, 2011)
У статті висвітлено історіографічний доробок сучасних наукових досліджень молодіжно-
го руху Галичини кінця ХІХ - 30-х років ХХ ст. Автор наголошує, що узагальнюючі роботи, де комплексно розглянуто розвиток молодіжного руху, праці з історії окремих товариств, студії
з певних напрямів їх діяльності, історико-біографічні та інші різножанрові публікаці становлять значний внесок у розвиток сучасної історіографії окресленої проблеми. In this article reviews the historiography of modern scientific research achievements of the youth movement of the late nineteenth of Galicia - 30th years of twentieth century. The writer states that generalize the work, which comprehensively reviewed their development work on the history of individual societies, studies of specific areas of their activities, historical and biographical and other different genres publication is a significant contribution to the development of modern historiography of
the problem.