Застосування ідарубіцину в сучасній гематологічній практиці - Матлан, В.Л. (Онкологія, 2000)
Узагальнені результати застосування ідарубіцину при різних формах злоякісних гематологічних захворювань. Представлені сучасні уявлення про механізм дії ідарубіцину, зокрема, висвітлені нові можливості в подоланні множинної медикаментозної резистентності. Показані переваги ідарубіцину порівняно з іншими цитостатичними препаратами групи антрациклінів. Наведені традиційні дози та режими застосування ідарубіцину, а також можливості комбінацій з іншими цитостатичними засобами. The results of treatment of various neoplastic disorders with idarubicin are summarized. The review presents modern concepts of the mechanisms of idarubicin action, including as a means of overcoming multiple drug resistance, along with advantages of idarubicin in comparison with other anthracyclines. Information is provided on conventional doses and schedules of idarubicin administration as well as new possibilities of the most efficient combinations with other cytotoxic drugs.