Гліоми головного мозку: діагностика, лікування та прогнозування його результатів. Сучасний стан проблеми - Розуменко, В.Д.; Главацький, О.Я.; Хмельницьки, Г.В. (Онкологія, 2000)
Лікування хворих з гліальними пухлинами головного мозку залишається однією з найскладніших проблем нейроонкології. В огляді наведено сучасні відомості щодо діагностики, методів лікування та прогнозування їх ефективності при гліомах різного ступеня анаплазії. Обговорюються перспективи лікування пацієнтів з нейроонкологічними захворюваннями, які пов'язані з використанням нових хірургічних технологій, променевої та хіміотерапії, а також методів, що вибірково впливають на пухлинні клітини. The therapy of brain malignant is one of the most dramatic problems in a patient with oncological diseases. Here we review the experience with diagnose, therapy and prognosis for brain malignant glioma. The current methods and new approaches in the treatment of brain tumors are discussed. It is proposed that research should focus on the application of new surgical technologies supplemented with chemotherapy and radiation. The selectivity of anticancer effect is important in receiving the optimum therapeutic result. It is supposed that optimization of current methods may be able to enhance the therapy outcome at the present time.