Застосування церулоплазміну при протипухлинній хіміотерапії в експерименті та клініці - Гуніна, Л.М.; Бердинських, Н.К.; Гоголь, С.В.; Сорокін, Б.В.; Олійник, С.А. (Онкологія, 2001)
На основі аналізу експериментальних та клінічних даних про вплив церулоплазміну на показники вільнорадикального окислення в еритроцитах і печінці, функціонального стану мембран еритроцитів, ендотоксикозу та анемії обгрунтована доцільність використання цього препарату під час хіміотерапії злоякісних пухлин. Based on the analysis of experimental and clinical findings of ceruloplasmin’s influence on the events of free radical oxidation in erythrocytes and liver and its effect on the functional status of erythrocyte membrane, endogenic toxicity, and anemia, this drug is shown to be useful in the chemotherapy of malignant tumors.