Проблеми якості життя хворих онкологічного профілю та сучасні можливості їх вирішення - Смикодуб, О.І.; Радзієвська, Л.В. (Онкологія, 2001)
В огляді розглянуті основні критерії якості життя хворих онкологічного профілю, представлені основні методики їх оцінки та проаналізовані клінічні прояви, що знижують якість життя. Наведені відомості про методи лікування та препарати, які зменшують вираженість таких проявів, висвітлена роль даних методів у комплексній терапії хворих з онкопатологією. Authors of the review cite basic criteria of the quality of human life and main methods to evaluate it. Main clinical manifestations lowering the quality of life of cancer patients are discussed. The review presents information on the methods and drugs that help in reducing the expression of the described symptoms and shows the role of the described methods in a complex treatment of cancer patients.