Ферментні системи біотрансформації циклофосфаміду та іфосфаміду: шляхи підвищення ефективності протипухлинної терапії - Пентюк, О.О.; Какарькін, О.Я.; Юрченко, П.О. (Онкологія, 2001)
В огляді розглянуті шляхи біотрансформації циклофосфаміду (ЦФ) та іфосфаміду (ІФ), роль цитохрому Р450 та інших ферментів в активації та токсифікації цих алкілювальних цитостатиків, намічені шляхи цілеспрямованої регуляції їх метаболізму з метою підвищення терапевтичної ефективності ЦФ та ІФ. In this review it has discussed the ways of cyclophosphamide (CP) and ifosfamide (IF) biotransformation, the role of cytochrome P450 and other enzymes in the activation and toxification of CP and IF. The ways of aimed regulation of the CP and IF metabolism to increase their therapeutic effeciency have been proposed.