Результати комбінованого лікування хворих на рак молочної залози з використанням механохімічно модифікованого доксорубіцину - Носа, П.П.; Тарутінов, В.І.; Орел, В.Е.; Галахін, К.О.; Югринов, О.Г.; Данко, М.Й.; Тельний, В.В.; Дзятковська, Н.М. (Онкологія, 2001)
Наведені результати комбінованого лікування 36 хворих на рак молочної залози II–IV стадій з використанням в схемах поліхіміотерапії (ПХТ) механохімічно модифікованого (МХМ) доксорубіцину (ДР), модифікацію якого здійснювали на мікровібромлині з інтенсивністю підводу механічної енергії 20 Вт/г. Встановлено, що використання МХМ ДР зумовлювало більшу регресію первинної пухлини та зменшення розмірів лімфовузлів, а також послаблювало побічні ефекти в найближчі дні після лікування порівняно із застосуванням немодифікованого ДР. The aim of the present study was to estimate an effect of polychemiotherapy by using of mechanochemical modified (MCM) doxorubicin (DR) in the treatment of 36 breast cancer patients with II–IV clinical stages. The mechanochemical modification was executed by microvibromill with drive intensity of mechanical power 20 W/g. It was determined that MCM DR caused more considerable decreasing of primary tumor and lymph nodes, and also reduced side effects of therapy.