Становлення концепту живого - Мартич, Р.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядається становлення концепту живого, зокрема у філософії східної патристики, яке пов’язане зі
специфічною свідомістю та світосприйняттям у той час. Різницю у світосприйнятті різних періодів забезпечує
вплив різних способів пізнання, а також попередні досягнення в цій галузі. Це призводить до різниці поглядів
представників східної патристики і сучасного уявлення про живе. В статье рассматривается становление концепта живого, а именно в философии восточной патристики, что
связано со специфическим сознанием и мировосприятием в то время. Разницу в мировосприятии разных
периодов обеспечивает влияние разных способов познания, а также предыдущие достижения в этой области.
Это приводит к разнице взглядов представителей восточной патристики и современного представления о живом. In the article, becoming of concept living, especially is examined in earsten philosophy of patristics, that unite with
specific consciousness and perception of the world at that time. A difference in perception of the world of different
periods is provided by influence of different methods of cognition, and also previous achievements in this industry.
That results in a difference in the looks of representatives of east patristic from the modern picture of living.