Історія становлення технічних наук та внесок учених України в розвиток азотної промисловості - Кузнєцов, П.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті автором висвітлено становлення технічних наук, розвиток наукових досліджень у хімічній технології.
Показана роль відомих учених у створенні потужного потенціалу азотної промисловості. Наведено
історіографічні дослідження, які пов’язані з визначенням характерних рис наукової школи. В статье автором изучается становление технических наук, развитие научных исследований в химической
технологии. Показана роль известных ученых в становлении мощного потенциала азотной промышленности.
Приведены историографические исследования, которые связаны с определением характерных свойств
научной школы. In this article the author examines the emergence of technical sciences, the development of research in chemical
technology. The role of well-known scientists in the emergence of powerful nitric-building industry. We historiographical
studies that relate to the definition of the characteristic features of scientific schools.