Ідеї православної антропології Памфіла Юркевича і актуальні проблеми формування моральної особистості - Слободянюк, Д. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті аналізується філософсько-антропологічне вчення П. Юркевича і його значення для формування
моральної особистості. З’ясовано основоположні принципи православної антропології цього філософа.
Встановлено основні положення вчення П. Юркевича про «серце». Розкрито виховний потенціал ідей
православної антропології мислителя. В статье анализируется философско-антропологическое учение П. Юркевича и его значение для формирования
моральной личности. Выяснены основополагающие принципы православной антропологии этого философа.
Установлены основные положения учения П. Юркевича о «сердце». Раскрыт воспитательный потенциал
идей православной антропологии мыслителя. In the article the philosophical-anthropological studies of P. Yurkevich and his value are analysed for forming of
moral personality. It is found out what fundamental principles orthodox anthropology of this philosopher is
erected to. The substantive provisions of studies of P. Yurkevich are set about a «heart». An educate potential of
ideas of orthodox anthropology of thinker is exposed.