Реалії та перспективи економічної інтеграції України до Європейського Союзу - Румянцев, А.П.; Вавелюк, А.А. (Культура народов Причерноморья, 2008)
У сучасних умовах зростає роль ЄС як одного з основних економічних центрів
світового співтовариства. У зв’язку з цим об’єктивно формуються передумови раціонального використання
переваг інтеграційної взаємодії України з ЄС. Це є суттєвим чинником стабільного розвитку вітчизняного
господарства в умовах інтенсифікації інтеграційних процесів між країнами світу і орієнтує на дослідження
виважених рішень щодо розвитку конкретних форм економічного співробітництва України з ЄС.