Влияние структуры на прочность песчаников Донбасса - Баранов, В.А. (Геотехническая механика, 2009)
Визначені основні закономірності зміни фізико-механічних властивостей пісковиків Донбасу, їх залежність від структури. Співставлення міцності і розміру уламкових зерен пісковиків виконано в різних районах і різних по ступеню катагенезу породах. Basic conformities to the law of change of physical and mechanical properties of Donbass sandstones from their structure are certain. Comparison of durability and size of fragmental corns of sandstones is executed in different districts and breeds different on the degree of katagenesis.