Хаотические процессы в горных технических системах, особенности моделирования и контроля их устойчивости на основе генераторов динамического хаоса - Яланский, А.А.; Яланский, Алекс.А.; Иконникова, Н.А.; Арестов, В.В.; Яровая, Т.И. (Геотехническая механика, 2009)
Проведені дослідження хаотичних процесів методами математичного моделювання, на
основі яких створені нові методи та засоби натурного моделювання та контролю стійкості гірничих технічних систем, включаючи структурну та алгоритмічну організацію, інформаційні технології їх використання при проведенні досліджень. Researches of chaotic processes are executed by methods of mathematical modelling. New methods and ways of natural modelling and the control of stability of the mining technical systems are developed.