Зарубіжна україніка в НБУВ: перспективи вивчення - Супронюк, О. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2007)
Викладено історію відділу зарубіжної україніки НБУВ, подає проблеми розкриття фонду відділу, стан вивчення книги, виданої у діаспорі, на сучасному етапі. Подано класифікацію типів наукових українознавчих осередків діаспори. Визначено перспективи вивчення їх видавничої продукції. Розглядаються перспективи опрацювання ретроспективних та поточних складників зарубіжної україніки і створення їх бази даних у зведеному електронному каталозі бібліотек України і світу, що готується НБУВ.