Критерии оценки расчетов метанового потенциала угольных шахт и месторождений - Андреев, М.М.; Камышан, В.В.; Андреев, М.М. (Геотехническая механика, 2010)
Розроблені основні положення методу урахування метанового потенціалу вугільних шахт, перевірка якого в умовах діючих об’єктів показала високу його надійність відносно вибраного критерію - інтегральної метанообільності об’єкту. На базі цього методу пропонується виконати доповнюючи дослідження та розробить державний нормативний документ для урахування метанового потенціалу вугільних шахт та родовищ. Substantive provisions of a method of calculation of methane potential of the collieries which check in the conditions of operating objects has shown its high reliability concerning the accepted criterion – integrated methane of abundance of object are developed. On the basis of this method it is offered to execute additional researches and to develop the state standard document for calculation of methane potential of collieries and deposits.