Ориентация дегазационных скважин с учетом разнокомпонентности действующего поля напряжений шахты им. А.Ф. Засядько - Ефремов, И.А.; Перепелица, В.Г.; Шматовский, Л.Д.; Коломиец, А.Н.; Ананьева, О.И. (Геотехническая механика, 2010)
Викладені результати експериментального визначення чисельних значень і просторового напрямку головних складових діючого поля напружень в вуглепородному масиві пласта l1 методом ЛГР з метою обґрунтування орієнтації дегазаційних свердловин. Results of experimental definition of numerical valus and spatial orientation of the main components of a working field of pressure in the coal rock of a seam l1 by method (LHB) with the purpose substantiation of the orientation of the degasing holes are addused.