Предварительные результаты бурения параметрической скважины на Новосветловских газовых куполах (Луганская область) - Крамаренко, А.А.; Герасимов, Е.С. (Геотехническая механика, 2010)
Обсяг робіт, виконаний при бурінні параметричної свердловини на Новосвітлівських газових куполах, і одержані результати дозволили вивчити літолого-стратиграфічний розріз, петрофізичні особливості, газоносні горизонти й визначити наявність вугільних ( у тому числі й зближених) пластів; установити закономірності, які дають можливість обгрунтовано підходити до вибору місць закладання параметричних свердловин, що позитивно відобразиться на економічній складовій «Проекту буріння…» [1]. Scope of work executed in drilling wells on parametric Novosvitlivskyh gas domes, and the results obtained allowed to examine lithological and stratigraphic section, petrofizychni features hazonosni horizons and determine the presence of coal (including adjacent) layers, set the patterns that
enable the necessity to treat choice for laying parametric wells, which will positively affect the economic component of the «Project drilling…» [1].