Опыт выделения нетрадиционных коллекторов газа-метана и применения качественного показателя газоносности на угольных месторождениях Западного Донбасса - Шайдорова, И.М.; Афанасьев, А.В. (Геотехническая механика, 2010)
Показано, що з'явилася можливість порівнювати газоносність нетрадиційних колекторів вуглеводневих газів на різних площах. Застосування нормованого відносного коефіфцієнта дозволяє виділяти ділянки з підвищенною газоносністю і давати якісну характеристику величини газоносності. It is shown, that the opportunity to compare gas content of nonconventional collectors of hydrocarbonic gases on the different areas has appeared. Application of the normalized relative factor allows to choose sites with increased gas content and to give the qualitative characteristic of size of gas content.