К вопросу формирования газовых месторождений в северо-восточной окраине Донбасса - Крамаренко, А.А.; Герасимов, Е.С. (Геотехническая механика, 2010)
Північно-східна окраїна Донбасу в структурному відношенні – монокліналь, складена палеозойськими та мезо-кайнозойськими відкладами, ускладнена плікативними (брахіантикліналі) й диз’юнктивними порушеннями. Утворення брахіантикліналей обумовлене тангенціальними напруженнями в опущеному крилі Краснорецького скиду. Надлишок довжини
шарів, що виникає при цьому, викликав короблення їх та утворення локальних брахіантиклінальних структур, перспективних на нафту і газ. Northeast surburb of Donbass in the structural attitude – trap, combined Paleozoic and Mesozoic - Cenozoic the adjournment, complicated plicative (brachyanticlinal) and disjunctive infringements. Education brachyanticlinal is caused by tangential pressure in lowered wing Krasnoreck of
reset. Surplus of length of layers arising at it has called them warp and education local brachyanticlinal structures, perspective on oil and gas.