Дебит скважин опережающей дегазации - Клец, А.П. (Геотехническая механика, 2010)
Розроблено методику розрахунку свердловин випереджаючої дегазації. Викладено приклад розрахунку дебіту для умов шахти «Алмазна» та приведені
його прогнозні показники для кількох виїмкових ділянок шахт Донбасу. The design procedure of bore wells of advancing methane drainage is developed.
The calculation example of production rate for conditions of «Almazna» mine. The
prospective indicators of production rate for some panels of mines of Donbass are
resulted.