О химическом составе и структуре инертинита угольных пластов - Бурчак, А.В.; Савченко, В.В.; Слободянникова, В.К. (Геотехническая механика, 2010)
На підставі результатів інтерпретації ІЧ-спектрів інертініту досліджено склад та особливості структури речовини. Запропоновано можливі механізми взаємодії різних функціональних груп, що складають молекулярну структуру інертініту з киснем та іншими газами повітря. Встановлено також вплив періоду старіння зразків та хімічні перетворення в структурі
мацералу. On the basis of results of interpretation by the FTIR spectrum method of inertinit composition
and features of structure of matter is explored. The possible mechanisms of cooperation of different
functional groups that make the molecular structure of inertinit with oxygen and other gases of air
are offered. Influence of period of senescence of standards and chemical transformations in the
structure of matseral is also set.