Проблеми визначення предмета договору страхування цивільно-правової відповідальності автовласників - Кульчій, О.О. (Держава і право, 2011)
Розглянуто
особливості
та проблеми
договору
обов’язкового
страхування
цивільно-
правової
відповідальності
власників
наземних
транспортних
засобів
(далі –
ОСЦПВВНТЗ), здійснено
систематизацію
поглядів
науковців
щодо
предмета
договору,
запропоновано
авторське
бачення
сутності
предмета
та об’єкта договору. Рассмотрены
особенности
и проблемы
договора
обязательного
страхования
гражданско-правовой
ответственности
собственников
наземных
транспортных
средств
(далее – ОСАГО),
осуществлена
систематизация
взглядов
ученых
относительно
предмета
договора,
предложено
авторское
видение
предмета
и объекта
договора. The article deals with the peculiarities and problems of compulsory civil liability motorvehicle
insurance contracts. The systemization of scientists’ points of view on the scope of the
contract is conducted; author’s views on the scope of the contract and on the object of contract
are suggested.