Окрема думка судді в кримінальному процесі - Бісюк, О.С. (Держава і право, 2011)
З’ясовується
змістове
наповнення
правових
засад,
на підставі яких суддя
може
викласти
окрему
думку.
Досліджується поняття
«окремої
думки
судді» в різних
країнах та правових
системах.
Висвітлюється механізм
реалізації
окремої
думки
судді
в порівнянні з правом
зарубіжних
держав
та вносить
пропозиції
щодо
запозичення
та
ведення
аналогічних
механізмів
реалізації
окремої
думки
судді в Україні. Раскрывается
содержание
правовых
принципов,
на основании
которых
судья
может
изложить
особое
мнение.
Исследуется
понятие
«особого
мнения
судьи
» в разных
странах
и правовых
системах.
Освещается
механизм
реализации
особого
мнения
судьи
в сравнении
с правом
зарубежных
государств
и вносит
предложение
относительно
заимствования
и ведения
аналогичных
механизмов
реализации
особого
мнения
судьи
в Украине. This article investigated the legal principles on which the judge may express the separate
opinion; the existence of the notion of «the separate opinion of judge» in different countries
and legal systems is conducted. The author analyzed the mechanism of realization of the
separate opinion of judge in comparison with the law of foreign countries and made proposals
for borrowing and introduction of the similar mechanisms for realization the dissenting the
separate opinion of judge in Ukraine.