Забезпечення єдності судової практики у кримінальних справах як прояв рівності учасників судового процесу - Король, В.В.; Мединська, Л.В. (Держава і право, 2011)
Досліджуються
проблеми
забезпечення
єдності судової
практики
як прояву
рівності учасників
судового
процесу.
Обгрунтовано
положення,
що рівність у кримінальному
судочинстві
повинна
забезпечуватися
судом
при постановленні
справедливого
вироку
та призначенні
покарання
відповідно до закону
та з врахуванням
рішень суду,
які
визнані
Верховним
Судом
України
обов’язковими
при розгляді
аналогічних
кримінальних
справ. Анализируются
проблемы
обеспечения
единства
судебной
практики
как выражения
равенства
участников
судебного
процесса.
Обосновано,
что равенство
в уголовном
судопроизводстве
должно
обеспечиваться
судом
при вынесении
справедливого
приговора
и назначении
наказания
соответственно
к закону
и решений
суда,
которые
определены
Верховным
Судом
Украины
обязательными
при рассмотрении
аналогичных
уголовных
дел. This article researches the problems of providing of unity of judicial practice as parts of
equality of participants of trial. Еquality in a criminal process must be provided by a court at
the acceptance of just sentence and awarding punishment under the law and decreets in analogical
criminal cases.