Доктринальні аспекти найменування фізичних осіб, які володіють правом на обов’язкову частку в спадщині - Ковальчук, Я.В. (Держава і право, 2011)
З’ясовується
найменування
фізичних
осіб, які незалежно
від змісту заповіту,
володіють
правом
на обов’язкову
частку
в спадщині.
Аналізуються
погляди
вчених-цивілістів на зазначену
проблему,
розділяється точка
зору
тих науковців,
які стверджують,
що вказаних
учасників
процесу
спадкування
можна
називати
необхідними
або
обов’язковими
спадкоємцями. Выясняется
наименование
физических
лиц, которые
владеют
правом
на обязательную
долю
в наследстве.
Анализируются
взгляды
учёных-цивилистов
на указанную
проблему,
разделяется
точка
зрения
тех учёных,
которые
утверждают,
что приведённых
участников
процесса
наследования
можно
называть
необходимыми
или обязательными
наследниками. Elucidation of name of physical persons are examined in this research, what regardless of
maintenance of testament own a right on obligatory part in an inheritance. In particular, an
author, examining the looks of scientists-civilists to the noted problem, divides the point of
view of those research workers, which assert that the indicated participants of process of
inheritance can be named necessary or heirs.