Сучасні уніфікаційні процеси в Європі у контексті міжнародного приватного права - Грамацький, Е.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються сутність та основні риси уніфікаційних та гармонізаційних процесів у сфері міжнародного приватного права в контексті євроінтеграції України. Проведено дослідження адаптації права України до права ЄС та його значення для вирішення проблем регулювання відносин з іноземним елементом. Исследуется понятие, основные признаки и направления современной унификации и гармонизации международного частного права как составной части правовой евроинтеграции Украины. Проведено исследование адаптации права Украины к праву ЕС и его значение для решения проблем регулирования отношений с иностранным элементом. The article provides an overview of the conception, salient features and directions of modern unification and harmonization in the field of international private law as component part of Ukrainian integration to European Union. It’s undertaken a study of adaptation of Ukraine’s law to EU law and its importance for solving problems of regulation of relations with a foreign element.