Управління ризиками - запорука фінансової стійкості банківської системи України - Бєлянко, Г.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Определены направления укрепления финансовой стойкости благодаря развитию рискового менеджмента в банках и присмотра на основании рисков. На конкретных примерах доказано, что экономические нормативы и показатели контроля за деятельностью банковской системы не всегда точно реагируют на условия конкретных банков, и могут быть недостаточными для защиты от рисков. Визначено напрямки зміцнення фінансової стійкості завдяки розвитку ризик-менеджменту у банках та нагляду на підставі ризиків. На конкретних прикладах доведено, що економічні нормативи та показники контролю за діяльністю банківської системи не завжди точно реагують на умови конкретних банків, і можуть бути недостатніми для захисту від ризиків. Directions for strengthening financial stability are determined due to the development of risk-management in banks and supervision on the basis of risks. Using concrete examples, the author proves that economic norms and control indices over the activity of the banking system do not always react to the conditions of concrete banks and may be insufficient against ventures.