Постдемократія як відповідь на світоглядну кризу сучасності - Андрієнко, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена питанню постдемократії у контексті світоглядної кризи сучасності. Було надане визначення
постдемократії, проаналізовано проблеми, що пов’язані з сучасним станом демократичної моделі, та основні
переваги постдемократії. Зроблено висновок про необхідність розповсюдження постдемократичної моделі як
нового орієнтиру соціального розвитку. Статья посвящена вопросу постдемократии в контексте мировоззренческого кризиса современности. Было дано
определение постдемократии, проанализированы проблемы, связанные с современным состоянием демократической
модели, и основные пр еимущес тв а демокра тии. Сделан вывод о необходимости распространения
постдемократической модели как нового ориентира социального развития. The article is devoted to the question of post-democracy in the context of worldview crisis of modernity. The definition of
post-democracy has been made. The problems which connected with the modern state of democracy model and
mane advantages of post-democracy have been analyzed. The conclusion about the necessity of spreading of postdemocracy model as a new orienteer of social development was made.