Українсько-більшовицьке ідеологічне протистояння періоду Громадянської війни - Ситник, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розкриваються різні шляхи ідеологічного впливу на народні маси в період Громадянської війни.
Зокрема показано демагогічно-популістський характер дії більшовицької пропаганди на українське село.
Також зауважено про нездатність українських соціалістичних партій сформувати ефективну державницьку
ідеологію. В статье раскрываются разные пути идеологического влияния на народные массы в период Гражданской
войны. В частности показан демагогическо-популистский характер действия большевистской пропаганды
на украинское село. Также отмечена неспособность украинских социалистических партий сформировать
эффективную государственническую идеологию. In the article different paths of ideological influence on folk masses in the period of Civil war are revealed. The
demagogic-populist character of action of bolshevist propaganda on the Ukrainian village is shown in particular.
Inability of Ukrainian socialist parties to form the effective state ideology is also noticed.