Особистість у світоглядній системі координат демократичного суспільства - Андрієнко, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
Стаття присвячена питанню особистості у контексті демократичного суспільства. Було проаналізовано
проблеми, що пов’язані з сучасним розумінням індивідуального начала в соціумі, а також демократичних
прав, свобод та обов’язків громадянина. Зроблено висновок про те, що особистість громадянина є
фундаментальною цінністю, навколо якої будується демократичний світогляд. Статья посвящена вопросу личности в контексте демократического общества. Были проанализированы
проблемы, связанные с современным пониманием индивидуального начала в социуме, а также
демократических прав, свобод и обязанностей гражданина. Сделан вывод о том, что личность гражданина
является фундаментальной ценностью, вокруг которой строится демократическое мировоззрение. The article is devoted to the question of personality in the context of democratic society. The problems which are
connected with the modern understanding of the individual beginning in society, and democratic rights, liberties
and duties have been analyzed. The conclusion about personality as a fundamental value on which the
democratic worldview is built was made.