Феномен нігілізму у філософсько-етичній традиції постмодернізму - Степанов, А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розглянуто феномен нігілізму в контексті філософії постмодернізму. Досліджено погляди виразників
філософської парадигми постмодернізму на предмет нігілізму. Доведено, що сутність постмодерністської
концепції нігілізму полягає в тому, що феномен нігілізму перебуває в континуумі всіх сторін життя
сучасної культури, пронизує структуру будь-якого сучасного суспільства, виступає певним способом існування,
переходить або мутує в нові форми, адаптовані до сучасних реалій. В статье рассмотрен феномен нигилизма в контексте философии постмодернизма. Исследованы взгляды
представителей философской парадигмы постмодернизма на предмет нигилизма. Доказано, что сущность
постмодернистской концепции нигилизма заключается в том, что феномен нигилизма находится в
континууме всех сторон жизни современной культуры, пронизывает структуру любого современного
общества, выступает определенным способом существования, переходит или мутирует в новые формы,
адаптированные к современным реалиям. In the article a phenomenon of nihilism in context of post-modernist philosophy is considered. The views of
spokesmen of philosophical postmodernist paradigm on the subject of nihilism are investigated. It is proved the
essence of post-modern concept of nihilism is that the phenomenon of nihilism is in continuum of all aspects of
contemporary culture’s life, pierces the structure of any modern society, takes the part of certain way of living,
develops or mutates into new forms adapted for modern realia.