Участь політичних партій України у прийнятті декларації про державний суверенітет (історичний аспект) - Терзі, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується політична ситуація в Українській РСР наприкінці 80-х – початку 90-х років ХХ століття,
яка склалася навколо ухвалення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року. В статье анализируется политическая ситуация в Украинской ССР в конце 80 – начале 90-х годов ХХ века,
которая сложилась вокруг принятия Декларации о государственном суверенитете Украины 16 июля 1990 года. The article analyses the political situation in the Ukrainian Soviet Socialist Republic in the late 80
th
– early 90
th
years of the XX century, which was formed around the adoption of the Declaration of state sovereignty of
Ukraine on June 16, 1990.