"Дискурс побежденных": глобализация как проблема русской философской мысли рубежа XX - XXI века - Донских, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
В статье анализируются особенности постановки проблемы глобализации в современной российской
философии. На основе работ известных российских философов А.А. Зиновьева и А.С. Панарина выявлена
детерминация постановки проблемы глобализации историческими трансформациями российского общества и
особенностями рецепции западной философской мысли. У статті аналізуються особливості постановки проблеми глобалізації в сучасній російській філософії.
Досліджуючи роботи відомих російських філософів А.А. Зіновьєва і А.С. Панаріна, було виявлено
детермінацію постановки проблеми глобалізації історичними трансформаціями російського суспільства і
особливостями рецепції західної філософської думки. In the article are analyzed the main peculiarities of the globalization as the problem in modern Russian
philosophical thought. On the basis of works by famous Russian thinkers A.A. Zinovjev and A.S. Panarin is
established the determination their point of view on the globalization as the problem by historical transformations
of Russian society and peculiarities of reception of Western philosophical thought.