Оцінка розвитку українсько-російських відносин за даними української періодичної літератури 2004 - 2008 рр. - Романуха, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується розвиток українсько-російських відносин за даними української періодичної літератури
2004 – 2008 рр. Звертається увага на динаміку висвітлення цих стосунків, визначаються її загальні тенденції.
Розглядаються проблеми, що частіше усього підіймалися, з’ясовуються причини такої цікавості до них.
Обґрунтовується взаємозалежність динаміки висвітлення двосторонніх відносин у періодичній літературі та
міжнародної політики України. В статье анализируется развитие украино-российских отношений по данным украинской периодической
литературы 2004 – 2008 гг. Обращается внимание на динамику освещения этих отношений, определяются ее
общие тенденции. Рассматриваются проблемы, которые чаще всего поднимались, выясняются причины такого
интереса к ним. Обосновывается взаимозависимость динамики оценки двусторонних отношений в
периодической литературе и международной политики Украины. This article deals with the evaluation of development of the Ukrainian-Russian relationships on the Ukrainian press
data in 2004 – 2008 years. Special attention was paid to the dynamics of the interpretation of these relationships and to
the finding of its tendencies. The author analyzed the interpretation of the different aspects of the relationships between
Ukraine and Russia in the press and the causes of such interpretation. It was found the dependence between the
evaluation of the Ukrainian-Russian relationships on the press and the foreign policy of Ukraine.