П’єса Лесі Українки “Камінний господар” і комедія М.Л. Кропивницького “Джигун” - Киричок, М. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье впервые сопоставляются произведения Леси Украинки и Марка Кропивницкого - "Каменный властелин" и "Джигун", очерчиваются их сходства и различия, связанные, в частности, с моралью и психологией главных персонажей - дон Жуана и Павла Вдовиченко. The works by Lessia Ukrainka "The Stone Host" and Marko Kropyvnytsky "Lovelace" are compared in this article for the first time. The critic pays attention on the resemblances and differences, fastened in particular to moral and psychology of the main characters - Don Huan and Pavlo Vdovychenko. У статті вперше зіставляються твори Лесі Українки й Марка Кропивницького - "Камінний господар" і "Джигун", окреслюються їх подібності й відмінності, пов'язані, зокрема, з мораллю і психологією головних персонажів - Дон-Жуана і Павла Вдовиченка.