Явление снижения дебита метана в очистную выработку из продуктивного углепородного массива при интенсивной отработке пологих угольных пластов - Ильяшов, М.А.; Агафонов, А.В.; Кочерга, В.Н.; Бондарь, А.А.; Скипочка, С.И.; Круковская, В.В. (Геотехническая механика, 2010)
Наведено результати дослідження метановиділення до очисного вибою та на виїмкових дільницях шахти «Красноармійська-Західна №1» при швидкості посування очисного вибою близько 9 м/доб. Розрахунками підтверджується факт зниження метановиділення із газоносних порід та вугільних прошарків, що підробляються, при інтенсифікації видобутку. Results of researches of the gas emission in mining faces and on production units of coal mine at face advance about 9m/day are presented. The reduction of gas emission from a undermined gas rocks and coal layers at the intensification production of coal is confirmed by calculations.