Бесштанговые погружные поршневые насосные установки для откачки флюидов из скважин - Кожевников, А.А.; Титов, В.И. (Геотехническая механика, 2010)
У статті наведена класифікація, технічних засобів для відкачки флюїдів із вертикальних виробок, яка надає можливість їх аналізу як цілісних систем, а також синтезування нових систем на елементній базі даної класифікації. In of the article classification of hardwares is resulted for pump out of fluids of from the vertical mountain making, enabling their analysis as integral systems, and also synthesis of the new systems on the element base of this classification.