Применение малоглубинной сейсморазведки для уточнения условий залегания угольных пластов и локализации изменений их газоносности - Тайлаков, О.В.; Овчинников, В.И.; Соколов, С.В. (Геотехническая механика, 2010)
У статті приведені результати застосування методу сейсморозвідки ЗГТ на території Ленінського району Кузбасу для оцінки умов залягання вугільних пластів, локалізації розривних порушень і визначення зон їх розвитку. Описаний досвід застосування джерел подовжніх і поперечних хвиль малої потужності. Розглянуті можливість вживання методики
встановлення газоносності вугільних пластів і вміщаючих порід. The article contains the results of application of CDP seismic research method in the Leninsky district of Kuzbass for estimation of coal bedding, localization of faults and determination of its development areas. The experience of use of longitudinal and shear elastic waves from low power sources was described. The possibility of applying the methodology for gas content determination of gas bearing coal seams and enclosing strata was considered.