Анализ изменения параметров фильтрации метана в забое выработки, проводимой по выбросоопасному пласту буровзрывном способом - Круковская, В.В. (Геотехническая механика, 2010)
Виконано чисельне моделювання процесу викиду вугілля та метану у вибої одиночної
гірничої виробки, що проводиться буропідривним способом по викидонебезпечному пласту. Проаналізовано зміну розподілів коефіцієнтів проникності поперед вибоєм, значень тиску та швидкості руху газу. Numerical modeling of process of coal and methane outburst in a working face of single opening, what is driving by drill and fire system on the seam dangerous on coal and gas outbursts, is executed. Change of distribution of permeability coefficient ahead of a face, pressure values and speed of gas motion is analysed.