Зарубежный опыт прогнозирования внезапных выбросов пород при сооружении туннелей - Кауфман, Л.Л.; Лысиков, Б.А.; Сирачев, И.Ж. (Геотехническая механика, 2010)
Наведено закордонний досвід застосування штучної нейронної моделі, яка дозволяє передрікати появу та інтенсивність викидів. There is description of worldwide experience of rockbursts prediction by artificial neural network in tunnel construction.