Методология адаптивного управления конвейерным транспортом - Монастырский, В.Ф.; Максютенко, В.Ю.; Кирия, Р.В.; Мищенко, Т.Ф. (Геотехническая механика, 2010)
Розглянуто питання адаптивного управління конвеєрним транспортом в різних умовах
експлуатації. Встановлено основні способи створення адаптивних систем управління, їх реа-
лізація в промислових умовах, для чого використано розроблене в ІГТМ НАНУ математичне
забезпечення для розкриття невизначеності управління. Запропоновано принципи створення
адаптивних систем управління, технічне забезпечення та вимоги, що пред’являються до основних компонентів системи (підсистем). The question of conveyer transport adaptive control under various conditions is considered. The
basic modes of development of adaptive control systems and their realization in industrial conditions are set, for that purpose, the mathematical support for exposing the vagueness of control
worked out by IGTM NASU is used. The principles of development of adaptive control systems,
technical support and requirements produced to the basic components of system (subsystems) are
proposed.