Исследование напряженно-деформированного состояния породного массива, содержащего протяженную горную выработку, пересекающую геологическое нарушение и использованием численного моделирования - Кипко, А.Э. (Геотехническая механика, 2010)
Розглянуті результати чисельного моделювання напружено-деформованого стану ділянки порідного масиву, що містить протяженну гірську виробку, що перетинає розривне геологічне порушення. У основу методичного підходу до постановки завдання моделювання поставлений розгляд геомеханических процесів в ділянці порідного масиву, що містить виробку поетапно, по ходу наближення і наступного видалення від геологічного порушення. The results of numeral design of the stress-strain state the part of rock mass, containing the extensive rock working, crossing break geological violation are considered. In basis of the methodical
going near raising of design task consideration of geomechanical processes is put in the area of rock
mass, containing rock working stage-by-stage, on motion approaching and subsequent moving
away from geological violation.