Инженерный метод прогноза режимов работы при модернизации комплексов гидромеханизации открытых горных работ - Семененко, Е.В.; Киричко, С.Н. (Геотехническая механика, 2011)
Наведено результати використання при модернізації гідротранспортних установок кар'єрів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату нових методів розрахунку пара-
метрів гідротранспорту, які враховують полідисперсність розсипу, вміст у ній частинок з
різною густиною, а також усталені пульсації тиску та витрати гідросуміші. The results of using of new calculation methods of hydrotransport parameters during modernization of hydrotransport plants of quarries of Volnogorsk Mining and Smelting Enterprise are
adduced. These methods take into account placer's polydispersity, content of particles of different
density as well as steady-state pulsations of slurry pressure and discharge.