Обоснование параметров проведения и крепления монтажной выработки в сложных горнотехнических и горно-геологических условиях - Рябцев, О.В.; Процак, С.Ю.; Аля-Брудзинский, И.Ю. (Геотехническая механика, 2011)
Наведено актуальність вирішення подібних гірничотехнічних задач, основні результати досліджень напружено-деформованого стану гірських порід навколо монтажної виробки в залежності від змінення гірничотехнічних та гірничо-геологічних факторів, умов ведення гірничих робіт, а також результати зіставлення теоретично отриманих значень конвергенції порід з відповідними інструментальними в умовах шахти ім. Є.Т. Абакумова. The urgency of the decision of similar mining problems, the basic results of researches of the
is strained-deformed condition of rocks round assembly development depending on change of
mine engineering and geological factors, conditions of conducting mining works, and also results
of comparison of theoretically received values of convergence of rocks by instrumental in the
conditions of mine by .Е.Т. Abakumov.