Зависимость разубоживания полезного ископаемого от параметров экскавационных машин - Бабий, Е.В. (Геотехническая механика, 2011)
Розглянуто геологічні особливості родовищ Кривого Рогу на наявність контактних зон.
Наведена класифікація контактних зон «руда – вміщуючи породи». Виявлена залежність
коефіцієнта засмічення руди від місткості ковшів екскаваторів. Викладені способи покращення якості руди. The geological features of deposits of Krivoy Rog on presence of contact zones are considered. The classification of contact zones "ore – surrounding rocks" is given. The dependence of
factor of ore clogging on dipper capacity is determined. The ways of ore grade improvement are
stated.