Исследование радиальных напряжений вокруг скважины при гидроимпульсном рыхлении угольных пластов - Сницер, А.Р.; Зберовский, В.В.; Васильев, Д.Л.; Потапенко, А.А.; Ангеловский, А.А. (Геотехническая механика, 2011)
Досліджено залежності напружень навколо горизонтальної свердловини у
вугільному масиві від частоти тиску гідроімпульсного нагнітання рідини,
коефіцієнта внутрішнього тертя та відстані до осі свердловини. The dependence of the stresses around the horizontal well in the carboniferous
formation on the frequency of pulse pressure of the hydro-impulse injection of fluid, coefficient of internal friction and distance to the axis of a well are investigated.